Soluții fiscale

/Soluții fiscale
Soluții fiscale 2018-09-10T01:33:01+00:00
Prospect AMEF (6 downloads)

Transportul public de persoane este reglementat de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999  privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale si de Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, cu modificările și completările ulterioare.

În ceea ce privește utilizarea aparatelor de marcat, Ordonanţa Guvernului nr. 27/2011 este o lege specială în raport cu Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 28/1999.

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, in sectiunea Transparenta decizionala, a fost publicat un Proiect Lege pentru abrogarea alin.(1), (2) si (4) ale art.40 din Ordonanta Guvernului nr.27/2011 privind transporturile rutiere, precum si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Dupa cum se arata in Expunerea de motive, prin masurile propuse se urmareste o reglementare unitara a obligatiei de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale in activitatea de transport rutier de persoane, respectiv a exceptiilor de la aceasta obligatie.

În acest moment, potrivit Ordonanței Guvernului nr.27/2011, cu modificările și completările ulterioare, cât şi conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 28/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, sunt exceptaţi de la obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale operatorii economici care prestează servicii de transport public de călători în interiorul unei localităţi pe bază de bilete şi abonamente tipărite conform legii, precum şi cu metroul, în timp ce operatorii economici care efectuează transport rutier național contra cost de persoane prin servicii regulate, au obligația de a utiliza aparate de marcat, dotarea fiind condiționată de aprobarea normelor metodologice prevăzute de Ordonanța Guvernului nr.27/2011.

Firma Ro Software House din Craiova are o experiență de 16 ani în domeniul soluțiilor software și hardware pentru transportatorii de marfă și de persoane, soluții dezvoltate de către programatorii și specialiștii proprii.

Pentru transportul public de persoane Ro Software House a avizat încă din 2003 un aparat de marcat fiscal dedicat acestui segment. Particularitatea sa a fost modul de emitere al biletelor, bazat pe selecția a 3 elemente: ruta, localitatea de plecare și cea de sosire.

Succesul acestui aparat a fost asigurat de faptul că nu a mai existat un produs similar pe piață, de fiabilitatea sa, de ușurința în exploatare și de ajutorul oferit dispecerilor de transport prin posibilitatea descărcarii biletelor emise pe calculator.

Estimăm că aproximativ 65% din transportatori au folosit acest tip de casă fiscală.

Aparatul a fost adaptat cerințelor  moderne la un sistem de ticketing, făcând parte din soluție alături de o tabletă Android, un device NFC și un ruter WIFI.

Acest ticketing a fost implementat cu succes, reușind să gestioneze toate particularitățile operatorilor de transport – abonamente, legitimații, bilete, raportări Consiliul Județean, transpuneri în contabilitate etc.

Cei 16 ani de experiență precum și interacțiunea cu șoferii și dispecerii de transport ne-au condus foarte ușor mai departe: noul AMEF.

În acest moment Ro Software House este în curs de avizare tehnică pentru noul aparat, gândit să poată fi folosit atât în mod comerț, bazat pe coduri de bare si PLU dar în special pentru emiterea biletelor de transport, urmând principiul “de la / până la”. Exista disponibil pe https://softwarehouse.ro la sectiunea Programe utile un utilitar pentru crearea bazei de date (localitati, trase, curse, preturi, soferi, etc).

Operatorul va face de la tastatura casei de marcat o selecție de rută, oră plecare cursă, localitate plecare si sosire. Aceste selecții raman memorate până la ieșirea din modul vânzare, astfel încât pentru emiterea urmatorului bon fiscal operatorul nu mai trebuie sa parcurgă pașii anteriori.

Pe bonul fiscal se poate tipări un text non fiscal în antet și subsol, numele șoferului, ruta precum și alte informații.

Aparatul are încorporat o baterie LiPol de min. 2 Ah, un display cu iluminare de fundal și 5 linii de text, slot card microSD pentru încărcare baza de date, WIFI, LAN, GSM, BLUETOOTH.

Pentru cei care doresc mai mult decât o casă de marcat, Ro Software House vine în întâmpinarea transportatorilor cu un sistem îmbunătățit de ticketing ce transformă această casă în imprimantă fiscală la care se adaugă o tabletă, un dispozitiv stand-alone pentru validarea cardurilor de călătorie și a legitimatiilor, bazat pe carduri contactless Mifare NFC.

În plus se pot adaugă camere video IP care pe baza analizei video manuale sau automate aduc un plus de siguranță și control.